Sănătate 

Calendarul vaccinării în școli. Când începe și cum se desfășoară

Calendarul vaccinării în școli. Când începe și cum se desfășoară

Părinții elevilor de peste 12 ani care se vor vaccina la școală pot descărca înainte formularele prin care își dau acordul pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor. Vaccinarea începe în școli pe 13 septembrie, iar în universități pe 1 octombrie. Va dura două luni.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marți, că vaccinarea în școli se derulează timp de 2 luni. Ulterior, în oglindă, se va continua cu administrarea celei de-a doua doze.

 

Vaccinarea începe pe 13 septembrie în școli

În școli, vaccinarea începe pe 13 septembrie și se va încheia pe 15 noiembrie, iar în universități începe la 1 octombrie și se termină pe 1 decembrie.

Universitățile pot organiza mai devreme punctele de vaccinare, spune medicul Valeriu Gheorghiţă.

În școli, vaccinarea se va face fie cu echipa mobilă, fie se înființează cabinete proprii, fie școlile vor fi arondate centrelor de vaccinare din apropiere.

Universitățile vor organiza cabinete de vaccinare în campusuri sau în alte spații corespunzătoare.

„Ne dorim ca până la data de 10 septembrie spațiile identificate să fie evaluate de specialiști din cadrul direcțiilor de sănătate publică, respectiv a Municipiului București pentru învățământul preuniversitar și până la sfârșitul lunii octombrie pentru învățământul universitar pentru a se demara deja activitatea de organizare a cabinetelor de vaccinare și a spațiilor în care se vor derula vaccinările cu echipe mobile”, afirmă medicul.

 

Programul trebuie afișat la loc vizibil

De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare spune că fiecare școală trebuie să stabilească repede modalitatea prin care va vaccina. Trebuie stabilit și programul în una sau mai multe zile pe săptămână.

Programul trebuie afișat la loc vizibil.

Copiii vor fi însoțiți la vaccinare de către aparținătorii adulți, iar vaccinările se fac doar după exprimarea consimțământului.

Formularul de exprimare a consimțământului poate să fie descărcat anterior vaccinării: „este un link care va fi pus la dispoziția tuturor, se regăsește pe platforma de vaccinare”.

În acest moment, aproape 500 de cabinete medicale școlare îndeplinesc condițiile pentru a înființa un cabinet de vaccinare. MEDIAFAX

sursa- românia24

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook