Extern 

(VIDEO) Imagini șocante. Afganii care au vrut să fugă din țară agățați de avion s-au filmat în timpul decolării

Imagini șocante. Afganii care au vrut să fugă din țară agățați de avion s-au filmat în timpul decolării VIDEO

aviion

Imaginile cu sute de afgani disperați, alergând după avion sau agățându-se de roți pentru a putea părăsi țara căzută în mâinile talibanilor, au făcut înconjurul planetei. Noi înregistrări continuă să apară în mediul online, de data aceasta filmate chiar de pe roata avionului militar care se pregătea să decoleze de pe aeroportul din Kabul.

Noile imagini apărute au fost filmate de unul dintre afganii care s-au urcat pe trenul de aterizare al unui avion militar C-17 Globemaster, care se pregătea de decolare pe aeroportul din Kabul.

În afară de el, mai sunt cel puțin alți cinci afgani agățați de fuselajul avionului care rulează pe pistă. La un moment dat, ei chiar le fac cu mâna sutelor de compatrioți strânși de-a lungul pistei, așteptând și ei o oportunitate de a pleca din țară.

În urmă cu două zile apăruseră primele imagini cu miile de afgani care au luat cu asalt aeroportul, încercând să părăsească țara. Ei se puneau în fața avionului în mișcare și alergau pe lângă  el, sperând să se urce din mers.

În alte secvențe surprinse ulterior, cu avionul care se ridicase de la sol, par să se vadă trupurile unor oameni care pur și simplu cad din avion, părând să fie vorba despre cei care au vrut să plece agățați de trenul de aterizare al aparatului.

Cadavru descoperit în trenul de aterizare al avionului militar luat cu asalt de afgani

Armata americană a descoperit „rămăşiţe umane” în trenul de aterizare al avionului militar care a fost luat cu asalt luni, pe aeroportul din Kabul, de sute de afgani panicaţi, a anunţat US Air Force, care a deschis o anchetă.

Forţele aeriene americane vor analiza toate înregistrările video care circulă pe reţelele de socializare în care un avion de transport C-17 este urmărit de sute de oameni, unii încercând nebuneşte să se agaţe de părţile laterale sau de roţi. O altă înregistrare video a arătat acelaşi avion în zbor deasupra Kabulului şi ceea ce părea a fi două persoane căzând în gol.

„În plus faţă de filmările postate pe internet şi de relatările din presă despre oameni care au căzut din avion în momentul plecării, au fost găsite rămăşiţe umane în trenul de aterizare al C-17 când acesta a aterizat la baza aeriană Al Udeid, în Qatar”, a declarat o purtătoare de cuvânt a US Air Force, Ann Stefanek, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Ancheta va fi minuţioasă pentru a ne asigura că avem toate datele despre acest incident tragic”, a adăugat ea într-un comunicat.

Purtătoarea de cuvânt nu a oferit un număr total de decese şi nici nu a confirmat informaţiile potrivit cărora o persoană ar fi fost strivită sub roţile avionului înainte de decolare.

C-17 tocmai aterizase şi transporta echipamente pentru întăririle militare americane trimise la Kabul pentru a asigura evacuarea civililor.

„Înainte ca echipajul să poată descărca avionul, acesta a fost înconjurat de sute de afgani” care au luat cu asalt pista după ce au forţat perimetrul de securitate al aeroportului, a precizat purtătoarea de cuvânt. „Confruntat cu o situaţie care se deteriora rapid în jurul avionului, echipajul a decis să plece cât mai repede posibil”

   

  Articole care te-ar putea interesa...

  LASA UN COMENTARIU!

  Parerea ta conteaza!

  ×

  Dă-ne un like pe Facebook