Local 

Școala de vară, de astronomie și fotografie începe azi la Târgoviște

Școala de vară de astronomie și fotografie începe azi la Târgoviște

Societatea Astronomică Română de Meteori derulează la Târgoviște și Runcu în județul Dâmbovița, în perioada 15 iulie – 15 august 2021, proiectul „Școala de vară de astronomie și fotografie”, proiect finanțat de Consiliul Județean Dâmbovița, derulat în parteneriat cu Asociația Ucenicul Astronom.

În cadrul proiectului, în perioada 29 iulie – 4 august, vor avea loc cursuri, ateliere de lucru și aplicații practice în domeniul astronomie și fotografiei: bazele astronomiei și explorării spațiului cosmic, folosirea hărții cerului și a planisferei, orientarea pe boltă, aflarea punctelor cardinale, măsurarea distanțelor unghiulare, instrumente astronomice, explorarea bolții cerului, identificarea constelațiilor, observarea meteorilor, observații prin telescop (Soare, Lună, planete, galaxii, nebuloase, roiuri de stele), bazele fotografiei și astrofotografiei, astrofotografia și achiziția de imagini cosmice, fotografia de peisaj, expoziție de astrofotografie.

  Beneficiarii proiectului sunt 20 de tineri cu vârsta între 14 și 35 de ani din județul Dâmbovița și din țară.
La eveniment participă și dr. Ovidiu Văduvescu, astronom la Institutul Isaac Newton din Insulele Canare, director și fondator al proiectului EURONEAR – Proiectul european de observare a asteroizilor care se apropie de Pământ. Acesta va prezenta tinerilor participanți oportunități de implicare și beneficiile implicării tinerilor în acest proiect de observare și cercetare prin care avem primii români descoperitori de asteroizi.
Deschiderea oficială a Școlii de vară va fi găzduită de Biblioteca Județeană I.H. Rădulescu Dâmbovița din Târgoviște pe data de 29 iulie cu începere de la ora 15:30. Cu această ocazie va fi prezentată expoziția de astrofotografie „Lumină din Univers”.

 

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook