National Stiri 

Curentul se scumpeste cu până la 13% de la 1 iulie pentru cei fără contracte pe piaţa liberă. Gazele se scumpesc și cu 20%

Curentul se scumpeste cu până la 13% de la 1 iulie pentru cei fără contracte pe piaţa liberă. Gazele se scumpesc și cu 20%

Vești proaste pentru cei care nu au apucat să încheie contracte noi pentru energia electrică. Ei vor fi cei mai afectați de scumpirile care vin de pe 1 iulie.

Facturile vor fi mai mari cu până la 7 la sută, dar cei vizați trebuie să știe că și de acum înainte își pot schimba contractul, ca să treacă pe piața concurențială. Tot de la 1 iulie, gazele se scumpesc și mai mult, cu până la 20 de procente.

Scumpirile aplicate de la 1 iulie diferă în funcție de furnizor și regiune. În medie, tarifele cu tot cu TVA vor fi mai mari cu 1% pentru clienții Enel, pentru Electrica și E-on cu 5%, iar pentru CEZ cu 7%, potrivit ANRE.

Afectați vor fi în special cei care nu au încheiat un nou contract pentru a trece pe piața concurențială. După liberalizarea pieței, de la începutul anului, furnizorii au acordat reduceri pentru o perioada de tranziție de 6 luni, valabile până 1 iulie. Însă și de acum încolo se poate schimba contractul.

Nagy Zoltan, ANRE: ”Pot să schimbe furnizorul oricând, acest drept nu se prescrie. Evident că 1 iulie, cu aceste creșteri de preț, care vin în primul rând din cauza creșterilor de preț care vin din piețele angro de energie electrică, este un stimulent pentru clienți să se preocupe și să facă acest pas”.

Sursa:StirileProTv

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook