Meteo 

Cod roșu de vijelii și grindină în Ilfov, Prahova și Dâmbovița. Bucureștiul, cod portocaliu de ploi torențiale, descărcări electrice

Cod roșu de vijelii și grindină în Ilfov, Prahova și Dâmbovița. Bucureștiul, cod portocaliu de ploi torențiale, descărcări electrice

Meteorologii au emis, duminică, o avertizare cod roșu de vijelii, grindină și ploi torențiale, valabilă în localități din județele Ilfov, Prahova și Dâmbovița. De asemenea, Bucureștiul este sub cod portocaliu de vijelie, rafale de peste 60-65 km/h, descărcări electrice, grindină de mici și medii dimensiuni, averse torențiale.

Potrivit ANM, codul roșu se manifestă localitățile Poienarii Burchii, Șirna din județul Prahova, în Buftea, județul Ilfov și în localitățile Cornești, Răcari, Crevedia, Cojasca, Ciocănești, Tărtășești, Finta, Conțești, Niculești, Butimanu, Cornățelu, Bilciurești din județul Dâmbovița.

Se vor semnala vijelie puternică, cu rafale de peste 80 – 90 km/h, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice, averse torențiale ce vor depăși 35 – 40 l/mp.

În Municipiul București sunt așteptate următoarele fenomene meteorologice: vijelie, rafale de peste 60…65 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină de mici și medii dimensiuni, averse torențiale – cu precădere în jumătatea de vest a orașului, transmite ANM.

Avertizările sunt valabile până la ora 20:30.

Un mesaj RO Alert a fost de asemenea transmis locuitorilor din Capitală.

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook